Sozo Design

 

Established in 2000 Sozo is a digital marketing company based in Cheltenham and London, specialising in web design, branding and digital marketing.

The owner Shaun Uthup had previously recommended us as interior designers for another local business and then very kindly asked us to help redesign their offices.

We had the perfect starting point – as designers they supplied us with a mood board of images and their new web design concept. There we had our starting point; the web design supplied us with accent colours and from the mood board we could see they wanted the space to be bright, fun and we added a splash of dark moodiness.

We were given a budget and brief to work to, we made decisions together on all elements such as furniture, artwork, lighting and paint colours. Some items were custom made to add individuality.

The property is in Tivoli it has 3 offices, a client meeting room, bathroom and communal area that I was to design. We selected a colour palette to use through out as well as the colourful wall lights to help cohesion and flow. Large grey pendent lights were used in the offices but in the hall we made an individual fitting with elements we put together making a bespoke lighting feature which offers lots of light. We had a sign made saying IDEAS ROOM to name the client meeting room, as this is where clients and Sozo present their ideas to each other. A smooth and tactile meeting table is home to grey and turquoise upholstered chairs, which looks welcoming and comfortable.

Artwork really helps lift a space so we chose fun pictures of Cheltenham and colourful pantone prints to bring the scheme together. Branded blinds were installed to the front of the property to advertise the company and wooden blinds were also installed to other windows offering shade but not blocking out daylight. Geometric hexagon tiles were used in the dark moody hallway and the bathroom; they are fun, prefect for our colour scheme, easy to clean and very current.

This project has been great fun, we started with the plan to not do structure work but then removed utilities and knocked a wall down, not to buy furniture but then replaced everything in the meeting room, walls were to stay lighter shades of grey but then Shaun made the brave decision to repaint them dark grey. Having flexibility and being open to change as a scheme evolves is fantastic. Sozo now has the interior, which is a cool place to work and for clients to bring their ideas.

Category: Commercial
Client: Sozo Design